Turizem

Vabimo vas v staro mesto Kamnik, ki leži v naročju čudovitega gorskega venca. Kamnik velja za eno najlepših srednjeveških mest. V mestu in privlačni okolici je ogromno možnosti za kakovostno preživljanje časa, ki ga gost nameni turizmu. Na svoj račun boste prišli tako ljubitelji kulturnih znamenitosti kot tisti, ki želite čim več časa prebiti v naravi.
Podeželsko zaledje in čudoviti svet Kamniško-Savinjskih Alp namreč omogoča številne možnosti za aktivno preživljanje prostega časa. Pohodništvo, planinarjenje, plezanje, kolesarstvo, vodni športi, lovstvo, ribištvo, padalstvo, lokostrelstvo … to so le nekatere od dejavnosti, po katerih slovi naša okolica.

Za pokušino smo vam pripravili nekaj spletnih povezav do zanimivih kotičkov. Odlično izhodišče za odkrivanje turističnih točk je tudi spletna stran TIC Kamnik, saj se v mestu tudi polno prireditev, ki privabljajo množice od blizu in daleč.
Poleg doline reke Kamniške bistrice, na katero je navezano večino dogajanja kamniškega turizma, sta blizu še dve čudoviti dolini – Logarska dolina in Jezersko.
Stopite v stik z nami in nam sporočite svoje želje. Za večino dejavnosti imamo dogovore z izkušenimi vodniki, nekateri tudi z mednarodnimi licencami (recimo gorski vodniki). Poiskali bomo dejavnost, ki vam bo ostala v prijetnem spominu. Glede na vaš izbor vam lahko pripravimo tudi zgodnje zajtrke in hrano, ki jo vzamete s seboj.

Primer tridnevnega pohajkovanja:
Z izkušenimi vodniki boste prek pohodništva spoznavali naravne in kulturne znamenitosti kamniške okolice in skrivnosti lokalne kuhinje.
Prvi dan vas bomo popeljali po ozkih mestnih ulicah srednjeveškega mesta, si ogledali Mali grad nad središčem mesta, pokukali v Frančiškanski samostan in po Šutni odšli v Kamniški muzej.
Popoldanskem času se odpravimo na prostrane pašnike Velike planine, kjer bomo združili prijetno pohajkovanje s spoznavanjem in nabiranjem užitnih rastlin.
Naslednji dan si bomo dušo spočili v hladni senci Zdravilnega gaja Tunjice, napolnili svoje baterije s pozitivno zemeljsko energijo in si ogledali najstarejše najdene fosile morskih konjičkov v Evropi.
Tretji dan bomo zaplavali v najvišje ležečih slovenskih termah – Terme Snovik in se sprehodili po čudovitih vrtovih Arboretuma Volčji Potok.
Ob večerih pa bomo uživali v pripravi in pokušini lokalnih domačih jedi, ki jih bomo spoznavali skozi tematsko obarvane kulinarične večere.