Lokacija in dostop

Naslov: Žale 10a, 1240 Kamnik
Koordinate: 46.228799, 14.598969

Na zemljevidu je prikazana cesta iz centra Kamnika (od sodišča oziroma Kmetijske zadruge Kamnik).
POZOR - nekatere navigacije (tudi Google Maps!) privzeto predlagajo drugačno pot, kot je narisana zgoraj. Vodi po kolovozu in ni primerna za osebna vozila!!

Nahajamo se v vasi Žale v neposredni bližini centra Kamnika. Kamnik je odlično izhodišče za izlete v naravo in obiskovanje turističnih točk v okolici. Hkrati pa je blizu Ljubljani in letališču Brnik. Kamnik ima dobre avtobusne in železniške povezave z Ljubljano.

Kako do nas iz centra Kamnika?

1. Avto, kolo, peš
V centru Kamnika (pri Kmetijski zadrugi) zavijete proti pokopališču in sledite cesti, ki se v senci dreves vzpenja nad mesto in ponuja čudovite razglede. V sredini vasi Žale stoji gostišče Mili vrh z lastnim parkiriščem.

2. Taksi
Možen je tudi dostop s taksijem. Predlagamo kar klic na 041-686520 (Taxi Alma), lahko pa pokličete tudi na 031-713421 (Taxi Kamnik) ali na 080-1233 (Taxi Laguna).

3. Peš
a) Pod Malim gradom zavijete na Šlakarjevo pot in po njej nad železniškim predorom mimo pokopališča. Povzpnete se na Kalvarijo in po gozdni poti pridete naravnost do vasi Žale. Nadaljujete po asfaltirani cesti in se rahlo držite leve. Približno: 20 minut.
b) Od gradu Zaprice, mimo kašč do table za trim stezo, kjer se povzpnete po dobro shojeni poti na hrib. Včasih je bila tam skakalnica za smučarske skoke. Na vrhu se odpre pogled na Kamnik. Nadaljujete po grebenu po široki, shojeni poti in se držite desno. Iz gozda pridete ravno pri gostišču. Približno: 20 minut.
c) Iz centra mimo Kmetijske zadruge in čez železniško progo po pločniku na desni strani. Nato naravnost po shojeni poti čez travnik v hrib do vasi, ki jo vidite pred seboj. Ko pridete do asfalta (in prve hiše), nadaljujete po cesti do gostišča. Približno: 15-20 minut.

4. Avtobus
Zaradi ozke ceste je možen dostop samo za minibuse. Parkiranje minibusa je možno pri gostšču. Večje avtobuse je potrebno pustiti na parkirišču v centru mesta (pri Frančiškanskemu samostanu) ali na glavni avtobusni postaji in nadaljevati peš po prej omenjenih možnostih. Približno: 15–20 minut.

Razdalje

1. Center Kamnika - 900 metrov (20 minut peš, nekaj minut z avtom).
2. Ljubljana (25 km), Letališče Brnik (19 km), Kranj (25 km).
3. Smučišče Krvavec (15 km), Velika Planina (10 km), Terme Snovik (12 km), golf igrišče (6 km), arboretum Volčji Potok (6 km), Naravni zdravilni gaj Tunjice (4 km), plavalni bazen (1,5 km), trim steza (0,5 km), gozdne poti (0,5 km), Jezersko (43 km), Logarska dolina (47 km) ...

Parkirišče

Na našem parkirišču je dovolj prostora za vaše jeklene konjičke.